29.10.2011 г.

Да те побият тръпки...


Хелоуин идва с пълна сила и с все по-зловещи изненади, като.....ръка в купата с пунш от SimplyStated. Как става?
Медицинска ръкавица се измива добре, за да се отсрани всичкият талк от нея. Напълнете я с вода и я завържете в края. Оставете във фризера, докато замръзне добре. После ръкавицата се изрязва и отстранява внимателно от възрастен.
В голяма купа за пунш може да смесите различни сокове по ваш вкус - например червена боровинка, нар и портокалов сок. Когато гостите дойдат, пуснете скришно в купата ледената ръка :)

28.10.2011 г.

Духчета, направени от отпечатъци от ръце и крака

Страхотна идея за картички за Хелоуин.

Отпечатък от краче от Rust&Sunshine.

Отпечатъци от ръце от The Crafting Chicks.

27.10.2011 г.

Нашествие от прилепи за Хелоуин


Ако нашествие от прилепи у дома звучи страшно и призрачно, значи е време за Хелоуин. С помощта на прилепите на Martha Steward ще се потопите в страховитата атмосфера на празника (за тези от вас, които го празнуват). Единствените материали са щипки и черен картон. Първо оцветете щипката в черно с боя или маркер. Добре е на бял лист хартия да нарисувате прилеп, който да ползвате като шаблон. От черен картон изрежете шаблона, имайте предвид, че трябва да изрежете повечко бройки, понеже се лепят два по два. Залепят се само крилата на два от изрязаните прилепи, така че да се образува отвор между тях откъм главата, в който се пъха щипката, предварително намазана с лепило и се притиска, докато се залепи добре. Най-хубавото на идеята е, че прилепите може да се защипват навсякъде - по завесите, на лампата, или на двора.
Тук има и кратко видео.

25.10.2011 г.

Играчка от стари чорапи

Не изхвърляйте старите чорапи и чорапогащници. Lilla A предлага как да направим това мило човече от стар чорапогащник, или дълги чорапи, конец и две копчета, без дори да се шие.


Ако ползвате чорапогащник, то отрежете единия крачол, ще свърши работа и дълъг чорап. Най-добре е да са цветни. Стъпалото напълнете с пълнеж от стара възглавница до петата. Може да ползвате останалата част от чорапогащника за пълнеж, като го нарежете на по-малки парчета. Петата всъщност ще е лицето на човечето. Останалата част завържете и разрежете на две, а после всяка половина на още три ленти, които сплетете в плитка, така че да се получат две плитки.


Направете малки ръце и крака и ги завържете с конец. Остава само да украсите лицето. Може да ползвате копчета за очи и човечето е готово за нула време. Вижте всички снимки от Lilla A.

24.10.2011 г.

Още рози, този път от филц

Спомняте ли си тези рози, изработени от навита спирала от хартия? Намерих още едно приложение, от Smile Monsters, само че от филц.


Принципът на изработка е същият, с тази разлика, че спиралата ще изрежем от филц, а не от хартия. Спиралата се навива от външния край към вътрешния и е добре да се използва лепило тук и там, или още по добре, да се пришие с конец на места. После залепете върху стар пръстен, или с безопасна игла, използвайте като брошка. Изработват се много лесно и получава красиво бижу. Подробно описание и снимки тук.

23.10.2011 г.

Лица от Babybel сиренца



момчета и момичета от Babybel сирене от Cute Food for Kids

22.10.2011 г.

Свещ от мандарина


За тази свещ от Apartment Therapy не са използвани восък и фитил, както при другите свещи, а естествени материали - зехтин и мандарина (тип клементина). Кората на мандарината се разрязва внимателно (от възрастен), без да се реже плодът. Предстои двете половини да се обелят, така че да се получат две чинийки. Обелете долната половина и изрежете една звездичка, това ще е капачето. Започнете с горната половина, там където е дръжката на мандарината. Най-важното е така да се обели, че да се запази вътрешното пънче, което свързва кората с плодът. Това всъщност ще е фитилът, който ще се запали. Напълнете тази половина със зехтин, полейте и върху пънчето и го запалете с клечка кибрит. Покрийте с капачето, изрязаната звезда ще предпази мандарината да се запали, но все пак не оставяйте да гори без надзор и следете дали има достатъчно зехтин. За по-сигурно може да я поставите в купа с вода. Тази свещ е не само красива, но и ухае приятно. Ето как става стъпка по стъпка и видео:


How To Make a Clementine Candle from maxwell gillingham-ryan on Vimeo.

21.10.2011 г.

Детски карнавален костюм


Сигурно на всяка майка и се е налагало да осигури карнавален костюм в последния момент. Е, ако е така, не губете време в обикаляне по магазините, а се залавяйте за работа :)
От блуза или боди и стари парчета плат, може да ушиете този прекрасен костюм от Ellen Luckett Baker. Парчетата се зашиват отдолу нагоре, докато се стигне до врата, около който се зашиват в кръг. Тук има и шаблон на маската, която децата могат да направят сами и така също да участват в изработването на костюма. Чие гардже е най-хубаво?

Мини Пом Пом


Мини Пом Пом от Twisted Sugar Twine. Конецът се намотава на пластмасова вилица и се завързва в средата. Образува се панделка и краищата и се кръцват с ножичка. Намотайте повечко конец, за да се получи по-пухкав пом пом. Ако направите много различни по цвят, може да украсите с тях шал или шапка.

18.10.2011 г.

В самолет без билет 9


'В самолет без билет' е инициатива за представяне на автори в областта на приложните изкуства и дизайна. На 22.10.2011 г. Кабинка ще е домакин на деветото издание на тема : на игра.
Ще бъдат представени ръчно изработени играчки, които обикновено са в тираж една бройка. Хубаво е, че ще присъстват и техните автори и ще разкажат повече за своите творения.

Това са:
Четири мечета
Екатерина Драгиева
Невена Тодорова
Иво Стаменов
Мила Лозанова
Nenekidz
Йовка Христова

Адресът е София, ул. Ивац Войвода 9, а домакините от Кабинка обещават вкусотии от пещта, като печени тикви, хрупкав хляб и чай. Повече тук.

Летящи духчета


Тези симпатични духчета от countryliving са направени от колосан тензух. Две хартиени чаши се залепят една върхи друга и в горната се поставя слабо надут балон. Покрива се с парче тензух, обилно накиснат в смес за колосване. Тя може да се направи от брашно, или бяло нишесте, разтворено с вода. Продават се и специални спрейове за колосване. Оставете да изсъхне напълно и спукайте балона с кърфичка. Залепете или нарисувайте очи и внимателно отлепете. Направете си няколко такива духчета и с конец ги закачете на лампа, или друго подходящо място.

Мече от ръкавица


Навън зимата изглежда подрани. Ако сте приготвили вече зимните дрехи и сте открили в гардероба непотребни неща, не бързайте да изхвърляте старите ръкавици. От Nain.de.Jardin предлагат как да преобразим ръкавичката в малко сладко мече. Най-важното е да се разреже правилно, както е показано, така че да имате плат за глава, тяло, опашка, уши и ръце. От тук нататък остава само да се напълнят всички части с памук, или вата и да се пришият една за друга. Муцунката може да се бродира, или да се използват копчета.

13.10.2011 г.

Оригами листа


Пробвайте тези есенни оригами листа от Bloomize. Не са много лесни за сгъване, но ако следвате внимателно упътването, ще се справите. Има показани стрелки за посоката на прегъване за улеснение и пунктирна линия, там където трябва да се сгъва. Използвайте различни цветове хартия.
Някои пояснения: 7. и 9. сгъва се краят на хармоника до самия връх; 8. листото се обръща; 11. разгъвате, а на стъпка 13. отваряте листото. Има и по-лесен вариант, ако искате да направите листо без жилките, просто пропуснете стъпки 4-11.

10.10.2011 г.

Лава в чаша


Обичате ли експерименти? Пробвайте следния опит от Science Bob в присъствието на възрастен. Нужни са ви водна чаша, 1/4 водна чаша олио, вода, хранителна боя и 1 чаена лъжица сол.
Ето как става:
1. Напълнете 3/4 от чашата с вода
2. Прибавете малко хранителна боя (може и боя за яйца)
3. Бавно налейте олиото, то ще остане над водата
4. Насипете солта върху олиото
5. Балони, наподобяващи лава, започват да се движи нагоре надолу

Сигурно сте виждали подобни лампи, в които по същият начин се движи 'лава'. Интересно защо става така? Олиото е по-леко от водата и затова в началото остава да плува над нея. Солта пък е по-тежка от олиото и затова пада на дъното и отнася капки олио със себе си, но след като се разтвори, капките олио се връщат обратно на повърхността и така създават ефекта на движеща се лава. Хареса ли ви? Тогава изсипете още малко сол :)

9.10.2011 г.

От старите копчета


Момичета, разровете се из шкафове и чекмеджета за стари копчета, забравени от мама или баба! Ето една идея от A Homemaker's Journal за обикновените черни фиби. Добре е копчетата хем да се пришият с конец, хем да се залепят и с малко лепило, за да са по-стабилни.

Хартиени рози


Като привърженик на лесните и на пръв поглед прости, но ефектни неща, не мога да не споделя тези хартиени рози от Dozi :) Шаблонът не е нищо повече от една спирала, която се изрязва и навива от външния край към вътрешния. Съветвам ви да залепите края с двойно залепващо тиксо или лепило, за да не се развият.

Пингвини от маслини


Ако наскоро ви предстои да празнувате рожден ден, или имате друг повод, тези сладури ще очароват гостите ви. Направени са от маслини (без костилки), крема сирене и моркови. Една част от маслините се изрязват и пълнят с крема сирене - това са коремчетата, а от морков се изрязват човки и крачета. Всички части се свързват с клечки за зъби. Повече за идеята тук.

8.10.2011 г.

Хартиени самолети


Източник geeksaresexy.net

Шпионски игри

Специално обучение за бъдещи шпиони - преминаване през мрежа от лазери, без да ги докосвате, за да не включите алармата и да ви хванат.

Имате нужда от ленти плат или бинт, а най-подходящото място е коридора. Така залепете лентите, че да образуват сложни плетеници, през които само истинските шпиони могат да преминат. Още за идеята тук.

5.10.2011 г.

Хартиени чудовища


Тези много цветни и повече смешни, отколкото срашни малки чудовища от Alisa Burke
са още един пример за това, колко добри идеи има за приложение на ролките тоалетна или кухненска хартия. Добре е ролките да са с различна големина, така чудовищата ще са различни на височина и по-разнообразни. Затова някои ролки може да се изрежат, или пък да се ползват и такива от кухненска хартия. Другото е въображение, много цветове и всичко, което имате под ръка за украса. Повече тук.

Игра на сенки

човек


птица

заек

куче

камила
(илюстрации Henry Bursill)

Играли ли сте тази игра? Ако не, в което се съмнявам, ето как става - ръцете се сплитат, както е показано, между стена и източник на светлина. Сенките, които хвърлят ръцете ви върху стената, ще оформят различни фигури. Може да разиграете и театър и да измислите истории за сенките, които ще се получат. Това е чудесна игра за предстоящите зимни вечери.

4.10.2011 г.

Миниатюрен свят в кибритена кутия


Jenny Meilihove e автор на тези прекрасни миниатюрни истории в кибрити. Тя е родена в Русия, а в момента живее в Израел и работи като илюстратор, изработва мини кукли, прави анимация, колажи и рисува очарователни приказни светове.
Може да създадете подобни кибритени къщи и за вашите рисувани герои.


1.10.2011 г.

Оригами сърце



Следвай инструкциите и подари на някой добър приятел оригами сърце :)