30.07.2012 г.

Опъни платната

Лодки по реката - какво по-приятно занимание в безгрижните летни дни. Това, което ви е нужно е малка дървена плоскост, кора от дърво или друга подходяща дървена основа, остатък от парче плат за платно и тънка клечка. Изрежете триъгълник от плата и го зашийте около пръчката. 

източник Wabi-Sabi Wanderings

След това я забийте в основата на лодката. Може да фиксирате края на платното с кабар. Намерете си гориста местност, малка рекичка и пуснете лодката да плува. 

17.07.2012 г.

Рисуване с ледени кубчета

Рисуването с цветни ледени кубчета е страхотно лятно и разхлаждащо забавление. Изисква се малко предварителна подготовка, затова да не губим време. Най-напред разтворете водни боички в малко вода, като внимавате разтворът да е достатъчно концентриран. Налейте различните цветове във формички за лед и оставете във фризера през нощта. 


Пригответе парче бял плат, върху което да рисувате. Подреждайте цветните ледени кубчета в най-различни форми върху плата и ги задържайте достатъчно дълго върху него, така че да се поразтопят и да го боядисат. Играта е изключително забавна и най-вече много разхлаждаща. Изтоочник: Share and Remember


10.07.2012 г.

Цветни рибки от хартиени чинии

Тъкмо като за сезона - цветни рибки от хартиени чинии от Make and Takes. Изрежете от хартиена чиния опашка и перки и ги залепете към една бяла чиния, която ще е тялото на рибката. Изчакайте лепилото да изсъхне и започнете да оцветявате, като не пестите цветове. Използвайте ярки и наситени багри - зелено, синьо, оранжево, жълто. Ако след това закачите рибките на стената, тя ще заприлича на пъстър аквариум.  



5.07.2012 г.

Изкуство от камъчета

От камъчета може да се измайсторят много красиви неща, като например каменни пчелички и домино, а лятото е най-подходящият момент за това. Предлагам ви няколко страхотни идеи. 

Красиви кукли, наподобяващи матрьошки 

източник Maya Made


Семейство калинки

източник Martha Stewart


Цветни сови 




Къщички върху камък

източник Fler


И за финал - детски стъпки в пясъка:)