28.10.2012 г.

Скелет от макарони

Различни видове паста може да бъдат подредени в разнообразни комбинации, така че да се получи скелет. Подредете ги върху черен картон, за да контрастират добре и после внимателно ги залепете. 

източник Martha Stewart

24.10.2012 г.

Герлянд за Хелоуин

Приятели, Хелоуин наближава и затова започваме да майсторим със страшна сила. Предлагам да започнем с този страховит герлянд от Papercrave, на който да окачим прилепи, издълбани тикви и черепи. 

Като за начало принтирайте шаблоните от тук, изрежете ги и после ги нанесете на черен картон. 



След като изрежете доволно количество от всеки шаблон, пробийте на всяка фигурка дупка с игла и промушете дълъг конец. Окачен на прозореца, този герлянд ще предизвика доста изплашени погледи :) 


14.10.2012 г.

Колажи с есенни листа

Есента е красива. Нищо, че слънцето грее все по-слабо, а денят става все по-кратък. Въпреки всичко това, красотата на есенната гора е несравнима. При всяка разходка навън, не пропускайте да си съберете есенни листа в различни багри - жълта, червени, кафяви. 
С тях стават чудесни колажи и апликации. Вижте няколко добри идеи: 









7.10.2012 г.

Коркови печати

Коркът е перфектен материал за направата на печати - мек е, лесно се реже и е с удобна форма. Върху него може да изрежете различни форми - ябълка, сърце, звездичка, рибка, цвете. След това оцветявате изрязаната форма с боя и отпечатвате върху хартия. 
С форма на ябълка може да направите тази симпатична картичка от Creative Jewish Mom


Вижте още идеи за принт, но с ябълка.

2.10.2012 г.

Ако много ви доскучае в час :)


източник: Not that Jesus