18.12.2012 г.

 Коледна украса от филц

Филцът е чудесен материал за изработване на коледна украса. За да изработите тези мили животни и гъбки, само принтирайте шаблоните от тук, изрежете ги от филц, промушете конец и са готови за коледното дърво. 

източник Martha Stewart

12.12.2012 г.

Коледни елени

Коледната украса няма да е същата без елените на Дядо Коледа. Шаблонът е достъпен безплатно и може да го свалите от тук



9.12.2012 г.

Брошка Дядо Коледа

С този симпатичен Дядо Коледа ще разкрасите зимното си палто, а и ще ви донесе много коледно настроение. За да го направите ще трябва да се сдобиете с бял, червен и розов или светло оранжев филц, игла за закопчаване, малко памук и две черни маниста за очи. А изработването на брошката е повече от лесно. 


Изрежете два еднакви триъгълника от червения филц. Към единия триъгълник, който ще служи за лицевата страна на Дядо Коледа пришийте лицето от светло оранжев филц, с форма на трапец. После зашийте и двете черни мъниста за очи. След това започнете да зашивате двата триъгълника един към друг и когато сте зашили двете страни, напълнете с памук и зашийте и третата. От бял филц изрязвате брада, мустаци и пух за шапката на Дядо Коледа. Може да ползвате лепило и да ги залепите, но може и да ги зашиете. Накрая остава да зашиете на гърба иглата за закопчаване и брошката ви е готова.