24.02.2013 г.

Мобилна играчка Бубулече

Знаете, че от ролките от тоалетна хартия може да се измайстори почти всичко. Например мобилна играчка, движещо се бубулече, от Handmade Charlotte


За целта си пригответе картон, конец, маркер, лепило и разбира се ролка от тоалетна хартия. 
Като за начало измерете и отбележете две линии с дължина 7 см, като оставите разстояние между тях от 3 см. В горния край на линията отбележете по 1 см навън и изрежете. (Виж снимката)


Прегънете изрязаните части навътре. 


След като решите какво ще измайсторите - пчела, пеперуда или друго насекомо, нарисувайте тялото на буболечката. От картон изрежете по две крилца и рогца. Оцветете и тях, а рогцата залепете в горния край на ролката. 
Понеже крилцата трябва да се движат, тях ще закрепим с конец по следния начин. Пробийте две дупки А и В една до друга на всяко крило. След това с конец, който минава през дупка А и прегъната част на ролката (тялото) зашийте всяко крило и завържете конеца на възел. 


През двете дупки В промушете конец и завържете възел, а другия край на конеца да пада свободно надолу. Този свободен край залепете между две кръгчета изязани от картон. 


Остава да промушите още един конец в горната част на бубулечето, за да може да го окачите на стената. Ето го и резултата.


Няма коментари:

Публикуване на коментар