1.11.2011 г.

Сплети си лента за коса

Днес се обръщам към всички момичета с идея от Make it and Love it за сплетена лента за коса от стара тениска. Със сигурност имате отеснели тениски, които вече няма да ползвате, така че режете смело.


Отрежете 5 ленти от долната част на тениската, широки около 5 см. Дължината им трябва да е долу горе два пъти по-голяма от обиколката на главата ви. Съберете краищата на лентите и ги зашийте. Сега ги издърпайте в другия край. Основната идея е да се сплете плитка от тях, като плитката ще е от 5 части, а не 3, но това не е сложно. Тук има подробно описание как става. Лентите се разделят на две части - в ляво три ленти, а в дясно две.


Почнете да сплитате от лявата страна, като правилото е да се започва с най-външната лента. Вземете най-външната лява и я прекарайте между останалите две в лявата част, чак до двете ленти от дясно. Вземете най-крайната дясна и я пъхнете под нея, така че най-крайната дясна да стане трета лента от ляво. Отново имате три в ляво и две в дясно. И така отново - най-крайната в ляво сплитате между двете ленти в ляво и прокарвате най-дясната под нея - така до самия край, докато се образува хубава плитка. Когато е готова премерете на главата, но имайте предвид, че в последствие лентата ще се разтегне. След това зашийте двата края и за да ги скриете, използвайте парче плат. Същият принцип на сплитане може да ползвате и за коса, като се получава много хубава и плътна плитка.

Няма коментари:

Публикуване на коментар