14.12.2011 г.

Коледни картички

Коледата наближава и скоро ще се запътим към пощата да изпратим картички на своите близки. А защо не сами да изработим такива? За да направите сами коледни картички ви трябва картон, цветна хартия, а за украса може да ползвате копчета, панделки, конци. Предлагам ви някои добри хрумвания за коледни картички, които може да пробвате да направите у дома и не забравяйте, че най-важно е пожеланието:)
Изключително красива 3-D картичка от The Tomkat Studio в два варианта - с коледни топки и елхи. Изработва се по един и същ начин, само формата, която да изрежете е различна - кръгчета или триъгълници за елхи. Сгънете изрязаните форми през средата и залепете по три такива кръгчета или елхи. Сгънете картон за самата картичка, на който да ги залепите и украсете с панделки.


Картичка със снежен човек от Fiskars - също много оригинална. За нея ще ви трябва двуцветен картон (или залепете два картона с различни цветове), защото снежният човек изпъква на различния на цвят фон, когато картичката е затворена. За целта си нарисувайте снежен човек на хартия за шаблон, сгънете по дължина през средата, защото ще ви трябва само половината на фигурата, очертайте я на едната страна на картичката и после изрежете. Става по-красиво, ако залепите и две малки копчета.


Предложение и за най-малките от Family Fun - картичка с елени от отпечатъци от палец с нарисувани рога, очи и залепени нослета от топчета от филц.


Картички от плат от Sew and the City. С плат и хартия се получават много добри комбинации и може да импровизирате с различни форми и идеи, като платът може да се зашие или залепи на картона.


И накрая едно видео:

Няма коментари:

Публикуване на коментар