18.12.2011 г.

Как да опаковаме подаръци?

Опаковането на подаръка е също толкова важно, колкото и самият подарък. Отделете достатъчно време и внимание на опаковането, защото така ще покажете личното си отношение. За украса може да ползвате филц, копчета, панделки, конци и дори шишарки или изсушени портокали. Вижте някои добри варианти:



Oпаковане с пом пом от Bugs and Fisches

Спомняте ли си как се прави мони пом пом? Ако не, вижте как става тук и направете няколко такива, които да завържете на подаръка. Идеята е много подходяща и ако ви се наложи в последния момент да опаковате подарък и не сте подготвени - конци у дома винаги ще откриете, а хартията може да е съвсем обикновена.



Красива опаковка от Whole Living

Трудно е да се повярва, но тази красива опаковка е направена от стари списания. Изрежете девет ленти с ширина около 10 см. и с различна дължина - 3x 28 см, 3x 25, 2x 23 и 1x 9 см. Сгънете всички ленти както е показано, като ги залепите с двойно залепващо тиксо или захванете с телбод. Започнте да ги подреждате и залепяте едно в друго, за да се оформи цвете. Само най-късата лента свийте в кръг и залепете в средата. 



ръчно изработена кутийка от Pinecone Camp

Ето как сами да изработите кутийка за подарък - трябва ви твърда картия, от която се изрязват 20 см квадрат за основата и 14,5 см за капака. На гърба на квадрата разчертайте с молив диагоналите и сгънете четирите края към средата. Притиснете добре сгънатите контури. Прегънете навътре около 3,5 см от всяка страна на така получения квадрат и пак разгънете. Така за всички страни. Залепете ъглите, които се образуват от пресичанете на прегънатите страни и ще се получи кутийка. Същото повторете и за капака. Може да изрежете малък квадрат от контрастираща хартия, която да залепите на дъното. Вижте как става тук.



И по-нестрандартна идея за опаковане или по-скоро зашиване на всякакви лакомства от Peppermint Plum


А ето и как се опакова самият подарък:

How To Wrap A Gift. from Danyelle Mathews on Vimeo.


Няма коментари:

Публикуване на коментар