22.02.2012 г.

Магически портфейл

Някои от вас може да са виждали подобен портфейл, в който поставената банкнота сменя мястото си всеки път, когато портфейлът се затвори и отвори. От MiniEco разкриват начина, по който това става. 



За целта ще са ви необходими:
- два правоъгълника от картон с размери 10x7 см
- четири ленти - два цвята
- тиксо
- ножици

Като за начало изрежете осем парчета тиксо. Вземете единият правоъгълник и върху него поставете двете ленти от единия цвят, в случая жълти. Върху тях сложете и другия картон, като сандвич. 



Двата десни края на лентите залепете с тиксо върху горния картон, обърнете всичко и залепете другите два края на лентите върху гърба на другия картон, така че когато разгънете да се получи това:



Идва ред на другия цвят ленти, в случая зелени. Кръстосайте ги както е показано на снимката. Вдигнете картонът от ляво и го поставете върху зелените ленти, отново да се получи нещо като сандвич.



Залепете зелените ленти от ляво върху горният картон, отново обърнете всичко и свободните ленти отново ще са от ляво, залепете ги. Разгънете и портфейлът е готов. Поставете банкнота вътре, затворете и отворете. Вижте точно описание в снимки тук

Няма коментари:

Публикуване на коментар